Gebroeders De Ruijter

We kregen het met de paplepel ingegoten, opa, oom en vader bedreven al de duivensport en dan wordt je er vanzelf mee besmet. We zijn beiden al op zeer jonge leeftijd met de duivensport in aanraking gekomen en hebben het eigenlijk nooit meer los gelaten.

Als jeugdlid en altijd in combinatie met Bep Sr., waren beide broers al zeer succesvol, Beb (de oudste) was in de zestiger jaren al 2e internationaal jeugdlid op de Olympiade in Rotterdam, Reinier (de jongste) heeft zijn sporen al ruim verdiend met de nodige kampioenschappen.

Nadat  Bep Sr. het fysiek niet meer op kon brengen om duiven te kunnen houden besloten wij in 2003 samen in deze mooie sport verder te gaan, aanvankelijk ging het goed op het

oude hokje aan de Noorderstraat in Baarn met geregeld mooie kopprijzen. Maar nadat Reinier in 2005 ging verhuizen naar een ruimere woning aan de Gaslaan moest er een nieuwe start gemaakt worden. Er was geen eigen kweekhok en een groot deel van de bestaande vliegduiven werd verspeeld met over wennen (roofvogels?) en daarna ging het allemaal niet meer zoals voorheen. Op een nieuw hok een nieuwe stam duiven opbouwen valt niet mee. Ondanks dat er bij verschillende gerenommeerde duivenmelkers duiven werden aangeschaft wilde het maar niet lukken  De resultaten waren ronduit teleurstellend te noemen.

–          –          –          –          –          –          –          –          –          –          –          –          –          –          –          –          –          –          –          –          –          –          –          –          –          –

Nadat er in 2012 hulp kwam van (duiven)vriend Andre en Anita Vogel van de Pol uit Soest is het roer volledig omgegaan, en ging het allemaal in een rap tempo omhoog. De stamopbouw komt nu vanuit het eigen kweekhok waar inmiddels de nodige toppers zijn gehuisvest. In de wandelgangen worden “de gebroeders” gekscherend al “het bijhok van Leo Heremans” genoemd, maar wat wil je als er zo’n 28 rechtstreekse topduiven uit de allerbeste lijnen van Leo op je kweekhok zitten. Daar zitten onder andere een zoon van de beroemde Olympiade Lievin 003 uit 2001, hij was gekoppeld aan een dochter van het nieuwe dreampair Nieuwe Rossi x Eenoogske. Een zoon én een volle zus van de Nieuwe Olympiade Nitra 2013. Een zoon én een dochter uit de de beroemde Den As. Een dochter uit de Jan x zuster Natalia. Een zoon én een dochter van het nieuwe dreampair Nieuwe Rossi  x Eenoogske. Een zoon uit De Power, zoon Olympiade Lievin 003/01. Een dochter uit de Frederik (de lichte) x nestzuster Jan Junior (moeder Olympic sperwer). Een halfbroer van de olympiade duif van Wolfgang  Roepert. Rosanna, een prachtige ingeteelde kleindochter Olympiade 003/01 en moeder van een aantal toppers bij Bart en Nance van Oeckel (B) zoals: Baileys 1e en 5e Belgian Masters 2012, Golden Rossi 1, 2 en 3, Big Mama enz.. Daarnaast een volle zuster van de Kleine Blauwe, 12e nationale asduif Belgie 2011. Twee Kinderen uit de volle broer van de Olympiade 003/01. Kleinkinderen Obelix, en ga zo maar door. We houden een groot deel van de Heremans duiven zuiver en een klein deel kruisen we met andere rassen. Om de Heremans duiven in te kruisen hebben we verschillende mogelijkheden gezocht. Deze super kolonie Heremans duiven is daarom verder aangevuld met een tweetal rechtstreekse toppers van Pieter Veenstra; een volle broer van Chanel en een zoon uit Golden Blue x Olympic Hanne. Wat het erg goed doet zijn de nazaten van de beroemde Che van Hans en Evert Jan Eijerkamp, in het kweekhok zitten een dochter van Che (gekoppeld aan Tara) en een kleindochter via combinatie Doornebal-Jonker.

foto

Verder zit in dit kweekhok de beroemde JUBBETJE 75% Heremans, 1e nationale asduif WHZB 2011 jeugd. Voor kweekjaar 2019 hebben we een aantal rechtstreekse duiven kunnen bemachtigen van Patrick Boeckx, allemaal ingeteelde duiven naar de wereldberoemde SAGAN. Daarnaast hebben we een nieuwe goudmijn aangeboord met een aantal topkwekers van Dirk van den Bulck. we hebben de hand kunnen leggen op onder andere zeer zwaar ingeteelde kleinkinderen van Blauwe Leo, kinderen van broer x zus Olympic Rosita, kleinkinderen van Goede Rode etc etc, enkel uit de topduiven van Dirk van den Bulck. Een aantal van de Patrick Boeckx en Dirk van den Bulck duiven zullen zuiver worden gehouden maar er zal ook een aantal gekruist worden waarbij de lijnen van onze super kweekduiven van Leo Heremans sterk vertegenwoordigd zal zijn.