KOPPELLIJST 2016

Voor meer informatie over de duiven kunt u naar de pagina met de beschrijving van de duif.

Zoon DI CAPRIO

zoon DI CAPRIO stamkaart

Een van onze meest belovende koppels, een directe zoon van de wereldberoemde super kweekduif DI CAPRIO, rechtstreeks D. van Dyck. Een prachtige blauwe doffer die ruimschoots heeft bewezen over uitmuntende kweekcapaciteiten te beschikken, hij is inmiddels vader en grootvader van vele topduiven.

Dochter HUGO

dochter Hugo stamkaart

Stamboom jonge duif

Zoon OLYMPIADE

Onze trots, laatste zoon Olympiade 003

Koppel K1 Een van onze mooiste koppels vinden we zelf. DE BARON, de laatste zoon van de wereldberoemde OLYMPIADE 003, deze stond gekoppeld aan een dochter van het Dreampair NIEUWE ROSSI x EENOOGSKE. Zij is onder andere moeder van DONKERE LEO, grootvader van tenminste 2 Nationale Asduiven. De nestligger van de moeder van de Baron is de 07/871, top kweekduif die de basis was voor de successen bij Dirk Van Den Bulck. DE BARON koppelen wij dit keer met een dochter van zijn eigen broer 05/740 x de moeder van de KLEINE BLAUWE. Met deze koppeling krijgen we een hele mooie inteelt naar de OLYMPIADE 003 die zowel voor het vlieghok als het kweekhok zeer goed te gebruiken is.

Dochter Broer OLYMPIADE

B2011-6342325

Stamboom jonge duif

Zoon DREAMPAIR

B2012-631400

Koppel K2 onze GOLDEN ROSSI een prachtige zoon uit het Dreampair NIEUWE ROSSI x EENOOGSKE gekoppeld tegen BEAUTY CHE, een directe dochter van de wereldberoemde CHE x TARA(dochter KLEINE DIRK). Af en toe moet men proberen de Leo Heremans duiven te kruisen met andere rassen. Kan het nog beter dan een zoon uit het droomkoppel van Leo Heremans tegen een dochter van een superkoppel van Eijerkamp! Wij hebben hele hoge verwachtingen van dit prachtige koppel.

Dochter CHE

IMG_0192

Stamboom jonge duif

Zoon NIEUWE OLYMPIADE

B2013-6306720

Koppel K3 Een ongekend mooi koppel, wederom twee rechtstreekse Leo Heremans duiven, een directe zoon van de NIEUWE OLYMPIADE koppelen aan een zus van de NIEUWE OLYMPIADE. Pure inteelt en fantastisch te gebruiken voor de verdere kweek. Wij zijn niet bang dat dit verkeerd uitpakt, het zijn allebei hele sterke en vitale duiven, wij durven zelfs een aantal jongen naar het vlieghok te plaatsen.

Zus NIEUWE OLYMPIADE

B2013-6075085

Stamboom jonge duif

Zoon DEN AS

B2012-6321662

Koppel K4 Misschien wel de laatste zoon van de beroemde DEN AS met een geweldige moeder (halfzus Olympiade 003) koppelen we tegen een van de laatste dochters van FREDERIK (de Lichte) X de nestzuster van JAN Jr., zij is al moeder van de OLYMPIC SPERWER. Leo Heremans was heel enthousiast over dit koppel.

Dochter FREDERIK

B2010-6146349

Stamboom jonge duif

Kleinzoon BOLT en KITTEL

foto Kittel Bolt
Koppel K5 Een van onze nieuwe aanwinsten rechtstreeks van Leo Heremans, een ingeteelde doffer op de beroemde BOLT, 1e Nationale Asduif jong KBDB en de duurste duif ooit. De moeder van deze prachtige doffer is een rechtstreekse dochter van de Kittel van Dirk van de Bulck, 1e Nationale Asduif jong KBDB en snelste Vitesse duif ooit. De Kittel stond weer gekoppeld aan een volle zus van de BOLT, prachtige inteelt zoals alleen Leo Heremans dat kan.
Deze unieke doffer koppelen wij aan niemand minder dan onze Lady Rossi, dochter DREAMPAIR. Deze super kweekster is onder andere al moeder van een 5e in groot verband, 5x!! een 1e in Samenspel B Friesland. Bijna een garantie voor formidabele duiven!!

Dochter DREAMPAIR

B2011-6091767

Stamboom jonge duif

Kleinzoon SAFIER en FREDERIK

B2011-6327117

Koppel K6 Een geweldige mooie kleinzoon van zowel de SAFIER als FREDERIK (de lichte). Deze doffer koppelen wij tegen een nieuwe aanwinst, dochter van een van op 1 na de laatste zoon van de beroemde DE JAN, deze stond weer gekoppeld aan een rechtstreekse duivin van Eijerkamp en is een directe dochter van DE EURO. Bij Eijerkamp weten ze ook hoe ze topduiven moeten kweken en koppelde DE EURO aan niemand minder dan de zus van OLYMPIC VIVIAN (dochter JACKPOT x ARTEMIS). In de jongen van dit mooie koppel komen bijna alle lijnen van de stamduiven van Leo Heremans samen.

Kleindochter JAN en EURO

Last Jacky

Stamboom jonge duif

Inteelt BOLT

367 bolt foto

Koppel K7 Wederom een prachtig inteelt product van de grootmeester himself. Deze doffer is ingeteelt naar de wereldberoemde BOLT, de vader is een volle broer van de Bolt en de moeder is een dochter van een andere broer van de Bolt gekoppeld aan Chevroletje, 1e provinciale Asduif en auto winnaar. Ondanks de sterke inteelt is dit een hele mooie duif in de hand. De duivin waar wij hem dit jaar aan gekoppeld hebben is een volle zus van de KLEINE BLAUWE, 12e Nationale Asduif KBDB, dochter van SURPRISE, een geweldige vlieg- en kweekduif uit de beroemde SAFIER.

Zus KLEINE BLAUWE

B2012-6321225

Stamboom jonge duif

Kleinzoon HERACLES

NL2012-1232444

Koppel K8 Normaal gesproken koppelen we ieder seizoen de duiven over naar een andere partner. Dit koppel niet, het blijft nu al een paar jaar op elkaar omdat dit inmiddels een bewezen kweekkoppel is geworden. KARELTJE, rechtstreeks van Eijerkamp, een super goed gebouwde kleinzoon van HERACLES die op de tentoonstelling zo maar 92,5 haalde, staat gekoppeld aan LIA, een rechtstreeks Leo Heremans duivin en inmiddels moeder van meerdere top duiven waaronder 2 x een 1e prijsvlieger.

Kleindochter OBELIX

B2011-6327097

Stamboom jonge duif

Zoon DE POWER (broer Jackpot)

B2011-6327105

Koppel K9 Ook dit koppel laten we nog een jaar op elkaar staan, een prachtig rechtstreekse Leo Heremans koppel. Een directe zoon van DE POWER (vader Blauw Aske, broer Hendrik, Ambassadeur, Jackpot, die weer de vader is van Di Caprio) x zuster DE JAN, gekoppeld aan een dochter van een volle broer van de Olympiade 003/001 x de moeder van De Kleine Blauwe (zus Natalia). Ook dit koppel is op elkaar blijven staan omdat het prachtig en heel goed afkweekt.

Dochter broer OLYMPIADE

526 borneman

Stamboom jonge duif

THEMIS onze super kweker

Themis foto

Koppel K10 THEMIS is nog een doffer van de oude lijnen van Heremans Ceusters, het is een kleinzoon van BLAUW KAMPIOENTJE. De vader is dus een halfbroer van DE JAN, JACKPOT (vader DI CAPRIO), de POWER, DIADORA enz. Zijn moeder is een volle zus van de PETER en de WELLENS. THEMIS is vader van meerdere 1e prijsvliegers. Duivin is een rechtstreekse dochter van DE JAN. Normaal koppelen wij alles over maar dit koppel blijft voorlopig even staan, super met de hoofdletter S !!

Dochter DE JAN

B2009-6358556

Stamboom jonge duif

Kleinzoon OLYMPIADE

B2009-6269389

Koppel K11 De doffer van dit koppel is een halfbroer van de 2e Nationale Asduif Duitsland, 1e Olympiade duif all-round en winnaar van de Gouden duif. De duivin is een prachtig gebouwde dochter van de ZOON GESTEELDEN. In haar stamboom winden we de korte lijnen van Den As, De Jan Roeper en de Nieuwe Rossi. Dit is een hele speciale koppeling want aan de doffers kant vinden we de moeder van de 2e Nationale Asduif Duitsland, en aan de kant van de duivin de vader van deze 2e Nationale Asduif, unieke koppeling !!

Kleindochter JAN ROEPER

B2012-6326618

Stamboom jonge duif

Inteelt BOLT

68 met oog

Koppel K12 Dit is een zeldzaam koppel wat u niet zoveel terug zult vinden. Hier hebben we de nestbroer van koppel K7, deze doffer is een hele sterke ingeteelde duif naar de wereldberoemde BOLT met als moeder een dochter van CHEVROLETJE, een super vliegduif en auto winnaar, zij stond weer gekoppeld aan een andere broer van de BOLT. De duivin is een dochter van de broer OLYMPIC SPERWER X de zus van de BOLT. De nestligger van deze duivin was in 2015 veruit de beste jonge duif bij Leo Heremans met 4 kop prijzen, 1/1077 – 2/2839 – 4/1353 – 13/3418. SUPER INTEELT BOLT !!

Sperwer BOLT

duif met oog

Stamboom jonge duif

Inteelt OLYMPIADE en de JAN

B2012-6324863

Koppel K13 Een niet te onderschatten koppel, twee rechtstreekse duiven van Leo Heremans. Een hele mooie op de OLYMPIADE 003 en DE JAN ingeteelde doffer koppelen wij tegen de nestligger van LADY KROATIE, de duivin van het KROATIE koppel bij Arjan Spek, moeder en grootmoeder van 8e Kroatie race 2012, 2e Tessenderlo 5.371 duiven, 1e Boxtel 2.786 duiven.

Zus LADY KROATIE

B2011-6327036

Stamboom jonge duif

JUBBETJE

jubbetje foto schoon

Koppel K14 Dit jaar hebben we speciaal voor Jubbetje een duivin aangeschaft. JUBBETJE 1e Nationale Asduif jeugd, vader en grootvader van meerdere 1 vliegers in groot verband en vader van tenminste 4 teletekst duiven, koppelen we dit jaar aan een directe dochter van YILDIRIM van Jacob Poortvliet. Deze was 1e Nationale Asduif allround jaarling TBOTB 2004, 9e Nationale Asduif WHZB. YILDIRIM stond gekoppeld met UNLIMITED, zij is onder andere moeder van LADY GAGA, grootmoeder 2e Internationale Asduif N.Union, 5e Nationale Asduif fond Fondspiegel 2011/13 4e NPO Chateauroux tegen 2.906 duiven (776km) 6e NPO Sens 6.036 duiven. Wij verwachten heel veel van dit geweldige koppel.

Dochter YILDIRIM

Duif met oog

Stamboom jonge duif

Broer CHANEL

Broer CHANEL

Koppel K15 Dit is inmiddels een bewezen kweekkoppel, een rechtstreekse doffer van Pieter Veenstra volle broer van CHANEL, 1e Nationale Asduif navluchten WHZB 2009, 1e Provinciale Asduif navluchten ACG10 2008 koppelen wij aan CHERON, een kleindochter van de beroemde CHE. CHERON was zelf ook een hele goede vlieg- en kweekduif bij Combinatie Doornenbal Jonker met een 11e NPO Nanteuil, verder vloog zij onder andere een 2e, 3e, 5e en een 9e. Dit koppel is al ouders van zeer goede vliegduiven en grootouders van de 2015-1742111, 7e Nationale Asduif jong 2015 gevlogen door W.B. de Kruijf uit Woerden.

Kleindochter CHE

IMG_0176

Stamboom jonge duif

Lucky Boy VEENSTRA

Veenstra Borneman
Koppel K16 Dit is een heel speciaal koppel, twee rechtstreekse duiven van Pieter Veenstra. De doffer LUCKY BOY is een zoon van GOLDEN BLUE (broer van ROLEX), 10e Nationale Asduif X OLYMPIC HANNE, 2e Nationale Asduif en 1e Olympische Asduif. LUCKY BOY is tevens halfbroer van de 1e NPO Signy Signetz tegen 8.664 duiven.
De duivin is een ingeteelde duif op MR. BLUE. Zij is een dochter van Mr. ALLENNIG, 1e NPO Blois x dochter van Mr. BLUE gekoppeld aan zijn eigen dochter SPECIAL BLUE.
Bijna een garantie voor super duiven!

Dochter Mr. Allennig

dochter Allenig

Stamboom jonge duif

Kleinzoon OBELIX

B2011-6327096

Koppel K17 Doffer is een rechtstreekse Leo Heremans en kleinzoon van OBELIX, 12e Nationale Asduif KBDB gekoppeld aan een rechtstreekse duivin van Anton Ruitenberg en dochter van de WONDERE DIRK (tevens kleindochter KANNIBAAL), haar moeder was SUPER LOUISE, een van de beste kweekduivinnen bij Anton Ruitenberg. Dit is al een bewezen kweekkoppel en heeft al hele goede duiven op de wereld gezet, o.a. onze 549/13 deze was pas in Maart 2015 over gewend maar toch direct al in 2015 onze beste allround vliegduif met 10 kop prijzen waarvan 6 x bij de 1e 10. Deze kruising van de directe Leo Heremans doffer met een dochter van de WONDERE DIRK en tevens kleindochter KANNIBAAL blijkt dus enorm goed te pakken!

Dochter WONDERE DIRK

NL2012-1130526

Stamboom jonge duif

Kleinzoon GOUDKLOMPJE

NL2012-1232474

Koppel K18 De doffer komt rechtstreeks van Eijerkamp en is nog een kleinzoon van de super vlieg- en kweekduif GOUDKLOMPJE, verder heeft hij korte lijnen van de WONDERASKE, OLYMPIADE 003, DE JAN, DE PETER en CHARLENE. Deze mooie doffer koppelen wij aan een prachtige dochter van onze BARON x LADY ROSSI, een pure inteelt naar het Dreampair NIEUWE ROSSI x EENOOGSKE. In deze jonge duiven komen heel veel van de super lijnen van Leo Heremans samen.

Kleindochter OLYMPIADE en DREAMPAIR

IMG_4618

Stamboom jonge duif

Zoon 781 BLIKSEM

NL2013-1706032
Koppel K19 Een meer dan geweldig kweekkoppel rechtstreeks van Anton Ruitenberg, de doffer is een prachtige en zeer goed gebouwde kleinzoon van de BLIKSEM, in de hand een enorme wringer. Zijn vader is de superkweker “781”, zoon van de BLIKSEM x KAATJE en broer van de wereld beroemde RUDY. De moeder van HETE BLIKSEM is een dochter van WONDERE DIRK x een dochter van de BLIKSEM, perfecte inteelt naar de BLIKSEM! HETE BLIKSEM zelf is broer van de moeder 1e Nationale Asduif jong 2014 gevlogen door Leo van Rijn.
De duivin van dit koppel is een dochter van WONDERE DIRK x NIENKE grootmoeder van de 15-1273834, 1e Asduif eendagsrace Delta-club 2015. Met deze twee rechtstreekse duiven van Anton Ruitenberg hebben we een fantastisch koppel samen kunnen stellen wat zeer zeker voor hele goede jongen gaat zorgen.

Dochter WONDERE DIRK

Dochter WONDERE DIRK

Stamboom jonge duif

Zoon WONDERE DIRK

NL2012-1130535

Koppel K20 Wederom een hele mooie kruising. Dit maal een zoon van De WONDERE DIRK (zoon KLEINE DIRK) en aan de moederkant ingeteelt op de beroemde TIPS van Marijke Vink gekoppeld een directe dochter van de VECHTMACHINE, een duivin met fantastische zachte pluim maar is ook een enorme wringer en trilt in de hand. Alleen maar legendarische vlieg- en kweekduiven uit de duivensport samengebracht in dit koppel. Beide duiven zijn super goed gebouwd en geven bijna een garantie voor geweldige jonge duiven.

Dochter VECHTMACHINE

NL2013-1636436 GIRAH

Stamboom jonge duif

Kleinzoon POWER

Kleinzoon Power

Koppel K21 Een mooie kleinzoon van de POWER, tevens ingeteelt op DEN AS gekoppeld aan onze super kweekster ROSANNA, als kweekster maakte zij al furore bij Bart & Nance van Oeckel België, ze is onder andere de moeder van BAILEYS 682/12 een 1e en 5e asduif Belgian Masters 2012 207/10 1e Quievrain, GOLDEN ROSSI (niet te verwarren met onze eigen GOLDEN ROSSI) I, II en III, BIG MAMA etc. Moeder van 1-3-5-6-8-10-10 enz kweekduivin van ongekende klasse, ze stond vaak gekoppeld aan de wereldberoemde F16.

Superkweekster ROSANNA

B2009-6269343

Stamboom jonge duif

Kleinzoon DREAMPAIR

9000 met oog

Koppel K22 Dit is weer zo’n koppel waar we hele hoge verwachtingen van hebben, zoon van GOLDEN ROSSI x ROSANNA gekoppeld aan MOONLIGHT, een rechtstreekse duivin van Leo Heremans. MOONLIGHT heeft al furore als kweekduif gemaakt bij Bart en Nance van Oeckel, zij is al moeder van 011/13 4e, 7e en 25e provinciaal. 590/11 speelde een 3e, 8e en 10e. MOONLIGHT is nestligger van ALONSO, vader van KAAT, 1e prov. Chateauroux 1.862 duiven, 6e prov. Montlucon, 12e Nationaal Vierzon etc etc

Kleindochter FIGO en OBELIX

B2009-6269341

Stamboom jonge duif

Kleinzoon FREDERIK

B2012-6321244

Koppel K23 Een hele mooie kleinzoon van FREDERIK (de Lichte) maar ook zoon van de volle BROER SUPERDUIFJE (zus is weer moeder van de NIEUWE OLYMPIADE) gekoppeld aan een kleindochter van de SPRINT van G&S Verkerk. De moeder 07/1817551 stond heel vaak gekoppeld met de OLYMPIADE 003 en dat was niet voor niets want deze duivin kweekt fantastisch door.

Kleindochter SPRINT

B2011-6094082

Stamboom jonge duif