In 2016 hebben wij de prestaties niet bijgehouden, drukte met het werk en als je eenmaal een aantal weken achterstand hebt dan haal je dat niet zo snel meer in.

We zijn dit jaar tevreden met de prestaties in het algemeen, we hebben maar met 10 tot 20 duiven per vlucht meegedaan, bij ons geldt geen kwantiteit maar kwaliteit, we hoeven geen broedhokken te vullen..
In het begin van het seizoen hebben wij de zeer onervaren jaarlingen die als jonge duif niet zijn gespeeld op de eerste kortere vluchten meegegeven.
Dit bleek achteraf en dan met name door het verschrikkelijk slechte weer niet zo’n goede keuze, ze kwamen veel te laat thuis en we hadden te kampen met heel erg veel verliezen.
Na een paar vluchten zijn we met de jaarlingen gestopt en heeft de gezetelde garde van 12 oude duiven de wedstrijden verder afgehandeld.
Omdat we veel te weinig duiven hadden om het gehele programma te spelen hebben wij ons beperkt tot de Vitesse, Midfond en Natoer.
Jonge duiven spelen ging voor het tweede achtereenvolgende jaar voor ons niet door vanwege het slechte weer, volgend jaar voorzichtig inspelen en hopen dat de weergoden nu wel eens een keer goed gezind zijn.

Als ik naar de resultaten kijk dan kan ik gerust voor ons allen spreken als ik zeg dat we zeer tevreden zijn.
In de Afdeling 7 regio A1 spelen ongeveer 150 leden, ik neem bewust de uitslagen van de regio omdat dit het meest eerlijke is op de vooral kortere vluchten.

Wij zijn met deze paar duiven geƫindigd als:

8e onaangewezen Vitesse
7e onaangewezen Midfond
6e onaangewezen Natoer

Met maar een paar duifjes tegen circa 150 spelende leden is dit best een goede prestatie te noemen.
Daarnaast kregen wij vorige week te horen dat wij op de lijst Nationaal Midfond 40e van heel Nederland zijn geworden, en dat is dan tegen ruim 22.000 leden !!

De natoer hebben we afgewerkt met enkel hele onervaren jaarlingen, deze deden het meer dan fantastisch en geeft heel veel goede moed voor het volgend seizoen.
Dit is de eerste lichting van onze Leo Heremans kwekers die we serieus uitproberen, laatste vlucht vlogen ze een 6e, 17e, 20e, 22e, 39e, 41e, 48e, 54e etc etc tegen 1.359 duiven in de regio A1 van afdeling 7 !!

In de vereniging was dat 1e, 3e, 5e, 6e, 13e, 14e, 16e, 21e etc tegen de hele goede spelers van onze vereniging die zeer hoog in de afdeling meedraaien.

Volgend seizoen zal ik proberen weer wekelijks de resultaten te noteren.