ONZE HOKKEN EN DE BEVEILIGING

Vlieghok met ren

foto ren

Links staat ons vlieghok waar de weduwnaars en weduwduivinnen zijn gehuisvest. Alle hokken zijn voorzien van een buitenren en sommige met de mogelijkheid om van buitenaf te voeren en water te geven.

Om veiligheidsredenen hebben wij onze kweekduiven verdeeld over drie verschillende locaties in Nederland, ten eerste om diefstal tegen te gaan maar ook om bij het eventueel uitbreken van ziektes te voorkomen dat de gehele kolonie besmet wordt.

Alle vlieghokken en de locaties waar de kwekers zitten zijn beveiligd met een elektronisch alarmsysteem en goede sloten.

De achtertuin en de hokken zijn daarnaast extra beveiligd door middel van diverse verborgen camera’ s waarvan de beelden opgeslagen worden. Onze hond loopt zomer en winter 24 uur per dag los bij de duivenhokken.

Het is jammer dat het nodig is maar voorkomen is beter dan blussen.

Rechts staat ons jongeduivenhok wederom met rennen en de mogelijkheid om van buitenaf te voeren of water te geven. Het is in twee delen voor ieder maximaal 25 jonge duiven.

Wij kweken in totaal ongeveer 60 jonge duiven waarna er na een strenge selectie maximaal 50 stuks van overblijven. De jongen komen uitsluitend van onze kweekduiven.

Jongeduivenhok met ren

foto jongeduivenhok

Extra kweekhok van 6,5 meter.

IMG_3756

We hebben een hartstikke goed bestaand hok op de kop kunnen tikken van 6,5 meter lengte met vier afdelingen.

Hier kunnen we de kwekers nog meer ruimte geven en vanaf 2015 nog beter aan de vraag naar jonge duiven voldoen.
Het geeft ons tevens de mogelijkheid om aan de vele verzoeken om de zogenaamde 2e generatie duiven aan te kunnen bieden, dit zijn duiven uit jongen van onze rechtstreekse Heremans duiven die voor een heel schappelijke prijs te koop zijn zodat er mee gevlogen kan worden.